søndag den 18. marts 2012

Tøsekage
En af veninderne fra mødregruppen skulle til tøsefødselsdag og ville gerne have en kage med som gave og det skulle være til en der elsker tøj, og det blev altså transformeret om til denne kage. Som i øvrigt er til 10 pers. med lyse lagkagebunde og hindbærmousse samt chokoladecreme.

Tænkte lidt på om ikke jeg skulle skrive opskriften på de lagkagebunde, for de er simpelthen gået hen og blevet mine yndlings. Dels fordi de er lette at lave men også fordi de jo smager godt og er helt fantastisk lette og luftige. For en god ordens skyld vil jeg lige nævne at de er fundet på Himmelske kager som jeg synes er en fantastisk blog.

Lagkagebunde, 20 ø rund form

5 æg
120 gr sukker
100 gr hvedemel
1½ spsk kartoffelmel
1 tsk bagepulver

Æggene deles i hvider og blommer. Hviderne piskes stive. Blommer og sukker piskes lyst og luftigt. Hvedemel, kartoffelmel og bagepulver blandes og sigtes i blommerne. Herefter foldes hviderne i dejen. Fordels i en form, beklædt med bagepapir i bunden men ikke siderne (så bliver kagen flot og høj hele vejen rundt og ikke kun på midten).
Bages ved ca 40 min ved 175 grader. Når den er afkølet deles den i 3.

Opskriften på hindbærmousse får i også lige (nok til et lag i en lille lagkage ø20)

150 gr hindbær (frosne fungerer fint)
2 spsk sukker
2 blade husblas
1/4 l. piskefløde
evt. kornene fra 1 stang vanille

Husblas udblødes i koldt vand. Hindbær og sukker og evt. vanille gives et hurtigt opkog, og når de er taget af varmen smeltes husblasen direkte heri. Fløden piskes til let skum og de let afkølede hindbær røres i flødeskummet. Pas på ikke at røre for meget, da moussen så let vil skille. Skal stivne et par timer i køleskab inden den kan kommes i en kage, men hvis du samler kagen som jeg gør i en form, så kan den kommes i med det samme, da siderne jo holder moussen inde.

 Opskrift på chokoladecreme

200 gr lys chokolade fx Toblerone. Mørk chokolade kan også anvendes, brug da evt kun 170 gr.
1/4 l. piskefløde

Fløden piskes til skum. Chokoladen smeltes (jeg bruger mikroovn og kun få sek. ad gangne og så rører jeg til chokoladen er smeltet), pas endelig på den ikke bliver for varm og brænder på, så kan det ikke reddes. Kan også smeltes over vandbad.
Chokoladen røres i flødeskummet og cremen er færdig og kan fyldes i kagen. Nok til et lag i en alm lagkage.

6 kommentarer:

 1. Hvor er den dog utrolig flot - kh sanne

  SvarSlet
 2. Hvor er den altså fin! Jeg bliver altid så imponeret, når folk sprøjter på deres kage, for jeg ryster alt for meget på hænderne til overhovedet at turde prøve.

  SvarSlet
 3. Tusind tak :-) Jeg er også altid lidt i tvivl om jeg skal pynte med sprøjteglasur eller ej, men til den her kage virkede det bare som en god idé. Og sort er i øvrigt ikke særlig taknemmeligt at arbejde med, man kan bare ikke lige rette en lille fejl uden det kan ses. Og sjovt nok er der altid et eller andet jeg ville gøre om når nu jeg ser billederne her bagefter.

  SvarSlet
 4. Hej....

  Jeg kan se du har været med på den før, men jeg synes du skal have en blogaward for din flotte side, jeg håber det er okay at du får en mere :)

  Mvh Susanne

  http://sugisannes.blogspot.com/

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak fordi du har givet mig en award, det er dejligt nogen lægger mærke til en.

   Slet