lørdag den 11. august 2012

Bådkage
Endnu et lille indlæg, denne gang med en båd som tema. Selve kagen er lavet af lyse lagkagebunde (skulle have været chokoladekage, men det glemte jeg så lige i farten). Fyld af hindbærmousse og chokoladecreme. Jeg havde fået ret nøjagtige dessiner angående båden, så det var lidt af en udfordring, som lige skulle have en nøje udtænkt plan. Og planen blev så RKT - altså rice krispies treat, som selve båden er lavet af.

Opskriften er som følger:
100 g. smør
250 g. skumfiduser
175 g. rice krispies (altså morgenmads produktet)

Smøret smeltes og forsigtigt smeltes skumfiduserne heri, jeg brugte en stor gryde på laveste blus, men vandbad er nok at foretrække. Når fiduserne er smeltet blandes morgenmadsproduktet i og massen blandes godt. Jeg hældte den herefter ud på et stykke bagepapir og begyndte så at forme båden. Det gik faktisk forbavsende let og var ikke svært og klistret at arbejde med som jeg ellers kan se nogen skriver.
Herefter stillede jeg båden på køl indtil den var fast nok til at kunne smøre op. Til dette formål brugte jeg alm. smørcreme.
Båden havde jeg egentlig også lavet et Dannebrogsflag til ud af fondant, men pga varmen og fugtigheden i luften når båden kom ind og ud af køleskabet, endte flaget med at gå fra hinanden, så et lille papirsflag måtte på som erstatning.


2 kommentarer: