søndag den 8. april 2012

Mandelkage med friske bær og påskecupcakes
I anledning af påsken holdt vi en familiekomsammen, hvor jeg havde lovet at tage kage med. Jeg lavede både en lækker mandelkage med creme og friske bær og den smager bare så skønt, det er en opskrift jeg engang har fået af min rigtig gode veninde. Og så havde jeg også lavet chokolade cupcakes med appelsinmousse og da det nu var påske og jeg også skulle arbejde, ja så havde jeg lavet en dobbeltportion så vi også kunne mæske os i kage på arbejdet :-)

Opskrift på Mandelkagen ( ca 8-12 stykker)
Bund
200 gr sukker
3 store æg
200 gr mandler
Sukker og æg piskes til en tyk creme. Mandlerne hakkes fint (eller put dem en tur i blenderen, det fungerer fint) vendes herefter i cremen.
Klip et stykke bagepapir til (springform ca 24cm) og smør bagepapir og sider med fedstof. Hæld dejen i formen og bag den ved 175 grader i 30-35 min. Lad kagen blive kold i formen på en rist.

Creme
1½ dl piskefløde
1 spsk flormelis
korn af en stang vanille
1½ dl creme fraiche
Pisk fløden til skum. Bland flormelis og vanillekorn og vend det i flødeskummet sammen med creme fraiche. Fordel cremen på den kolde kage. Fordel bær efter eget ønske på kagen inden serverign og pynt evt med myntheblade.


Appelsinmousse (nok til et lag i en kage eller 15 cupcakes)

2½ dl. piskefløde
½ dl sukker
2 dl appelsin yoghurt
1 stor appelsin (saften heraf)
4 blade husblas

Fløden piskes til skum. Yoghurt og sukker piskes i en anden skål til sukkeret er opløst. Husblas udblødes i koldt vand og smeltes sammen med saften fra appelsinen. Appelsinsaft og husblassen røres i yoghurtblandingne og herefter vendes flødeskummet i. Stilles på køl min. 4 timer.

Opskriften på chokoladecupcakes er lånt fra Annettes kager, de er super lækre og jeg vender tilbage til den her opskrift igen og igen.

3 kommentarer:

  1. Mandelkagen ser så fin ud... en kage man i den grad blir i sommerhumør af :-)

    SvarSlet
  2. den kage ser SÅ lækker ud, dejligt med alle de friske bær!!!

    SvarSlet
  3. Tak til jer begge :-)Den er også super lækker og jeg får allerede lyst til at bage den igen, men måske man lige skal vente til det rigtig bliver bærsæson...

    SvarSlet