mandag den 13. februar 2012

Roser og orkideer

Jeg er helt stolt af mig selv - for det som jeg længe har villet lave, men ikke helt turde kaste mig ud i, ja det fik jeg gjort og jeg blev rimelig godt tilfreds med resultatet. Vi snakker her om kunsten at lave sukkerblomster, og de få gange jeg har prøvet at lave roser, er det gået ok, men ikke blevet rigtig godt, men denne gang havde jeg viljen og tålmodigheden. Og det skyldes alt sammen at min moster, der bliver 70 i dag, gerne ville have en kage til hendes fest og den skulle være med lyserøde roser og hvide orkideer med gult i. Og hun må jo have troet på at jeg kunne, for jeg synes da selv det var lidt af en udfordring, men jeg tog kampen op - heldigvis.
Jeg købte en udstikker til bladene på orkideen, men hold da op, hvor er der lang vej fra man har stukket formen på bladene ud og så til de rent faktisk ligner en blomst. Der er utroligt meget arbejde i at bearbejde bladene så de ser livagtige ud og så få dem sat på en blostertråd og til sidst samle alle delene.
Jeg manglede lidt en "how to" video undervejs eller noget andet hjælp, så måske skal jeg selv forsøge mig med en how to guide, når nu jeg er blevet lidt bedre til at lave de der orkideer.
Selve kagen er til 30 pers. og fyldt med limemousse og chokoladeganache, den er også smurt op med chokoladeganache og overtrukket med fondant. Pyntet med små sløjfebånd, både på kagen og kagefadet.5 kommentarer:

 1. What - er det første gang du laver sukkerblomster sådan mere end bare lige.... Din kager er virkelig virkelig flot og gennemført, din moster kan da ikke andet end blive glad for den kage. SMUKT

  SvarSlet
 2. Ja her er moster, og jeg blev meget rørt og glad, har aldrig set noget så flot, og hun kan jo når hun bliver tvunget til det. Stort stort talent. Tak skat du gjorde min dag helt uforgemmelig

  SvarSlet
 3. Ihhh tak for de rosende ord Anita, nu ved jeg da at det er sjovt at lave så nu kan jeg bare arbejde videre med finesserne. Og ja moster også tak til dig, fordi du fik kastet mig ud i det her med sukkerblomster og jeg er glad for du kunne li' kagen, jeg var jo ikke helt sikker :-)

  SvarSlet
 4. Du kan med rette være stolt af dig selv. Det er nogle meget flotte og dekorative sukkerblomster, du har fået fremstillet. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de søde ord Bettina :-) Jeg glæder mig til jeg får lidt tid igen til at lave flere blomster, for tidskrævende, det er det, men også rigtig hyggeligt at sidde der i sin helt egen verden og arbejde med at få blomsterne gjort livagtige.

   Slet